Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Βουβάλι Κοκκινιστό

Το κοκκινιστό με το βουβάλι έχει την τιμητική του στην Λίμνη Κερκίνη και το σερβίρουν με πολύ μεγάλη επιτυχία στον πολυχώρο «Ελωδία».

 

Τα υλικά μας: 



Ντοματάκι κονκασέ
Κρεμμύδι
Καρότα
Πιπεριά Φλωρίνης
Σέλινο
Αλάτι
Πιπέρι
Πελτές ντομάτας
Λαζάνια
Κεφαλοτύρι
Ελαιόλαδο 
Για να δούμε την εκτέλεση του.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει.
Κόβουμε το κρεμμύδι, όχι όμως σε πολύ μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα για να σωταριστεί. Παίρνουμε επίσης και το βουβαλίσιο κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα μας για να σωταριστεί μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε ανακατεύοντας που και που, εντωμεταξύ κόβουμε τα λαχανικά μας. Τα καρότα, την πιπεριά, το σέλινο όχι όμως ψιλοκομμένα. Θέλουμε να πάρουμε το μέγιστο των αρωμάτων τους.
Μόλις αρχίσει και παίρνει χρώμα το κρέας, παίρνουμε λίγο πελτέ ντομάτας και τον ρίχνουμε μεσα στην κατσαρόλα. Το ίδιο κάνουμε και με το ψιλοκομμένο ντοματάκι(κονκασέ). Τα αφήνουμε ακόμη λίγο ανακατεύοντας. Κατόπιν προσθέτουμε και τα λαχανικά μας. Τα αφήνουμε ακόμη λίγο. Σε λίγα λεπτά συμπληρώνουμε με νερό (περίπου 1 λίτρο) και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 ώρες.
Στην διάρκεια προσέχουμε μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Όταν πλησιάζει να γίνει και μετά από περίπου τρεις ώρες, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια μας τα οποία πρώτα έχουμε βράσει και τα βάζουμε να σωταριστούν. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το ζουμί του κρέατος μέσα από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μας. Τα αφήνουμε για λίγο να σωταριστούν μαζί.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα πήλινο δοχείο και ρίχνουμε πρώτα μέσα λίγο κρέας από την κατσαρόλα και λίγο ζουμάκι. Εφόσον έχουν σωταριστεί για λίγη ωρίτσα και τα λαζάνια μας παίρνουμε μια ποσότητα και την ρίχνουμε ακριβώς από πάνω μέσα στο πήλινο (Συνήθως γίνεται το αντίθετο). Τέλος ρίχνουμε από πάνω και δυο κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι. Εάν θέλετε (είναι προαιρετικό) μπορείτε να το βάλετε και για λίγο στο φούρνο  να λιώσει το κεφαλοτύρι.
Ένα πραγματικά απίστευτης γεύσης πιάτο που όσοι μπορέσετε να το φτιάξετε πραγματικά θα μας θυμηθείτε…

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία. 

Δείτε επίσης:

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Πολυχώρος Ελωδία, Λίμνη Κερκίνη, Σέρρες
ΣΕΦ
: Χρύσα Μάρκου
ευχαριστούμε πολύ για τα γυρίσματα της εκπομπής "Ταξιδεύοντας με την κουζίνα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου