Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012


Χημική Σύσταση του γάλακτος των βουβαλιών και των αγγελάδων
Στον παρακάτω πίνακα δίνεται η χημική σύστασή, επί της 100, του αγελαδινού και του βουβαλίσιου γάλατος.

Ζώο
Λίπος
Καζεϊνες
πρωτεΐνες
Λακτόζη
Τεφρά
Ολικά Στέρεα
Βουβάλι
7.64
3.2
4.36
4.83
0.8
17.96
Αγελάδα
3.90
2.8
3.47
4.75
0.7
12.83
Το γάλα βουβαλιού περιέχει λιγότερο νερό, περισσότερα ολικά στερεά, λίπος και πρωτεΐνη και ελάχιστα περισσότερη λακτόζη από το γάλα αγελάδας. Λόγω της μεγαλύτερης λιποπεριεκτικότητάς του, 50-60% υψηλότερη από το γάλα αγελάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου