Συστατικά του κρέατος των βουβαλιών και άλλων τύπων
κρεάτων
Ζώο
|
Πρωτεΐνες (%)
|
Λίπη (%)
|
Χοληστερόλη (mgl100gr)
|
Σίδηρος (%)
|
Θερμίδες (mgl100gr)
|
Βουβάλι
|
22-26
|
1,3-1,8
|
30-40
|
2
|
130
|
Στρουθοκάμηλος
|
22-26
|
2
|
58-68
|
0
|
97-114
|
Βοδινό
|
18-27
|
10-28
|
60-100
|
0,3-1,6
|
260-300
|
Κοτόπουλο
|
27-32
|
3-4
|
73-86
|
0
|
140-165
|
Αρνί Γάλακτος
|
26
|
15
|
92
|
0
|
241
|
Γαλοπούλα
|
28
|
22
|
99
|
0
|
323
|
Στην
Βουλγαρία και την Τουρκία, το κρέας των βουβάλων καταναλίσκεται νωπό ή χρησιμοποιείται
στην παρασκευή παστουρμά και ενός είδους ξηρού λουκάνικου (smyadovska lukanka), καθώς και στην παρασκευή οικιακού τύπου λουκάνικων σε ανάμιξη με χοιρινό κρέας
(όχι στην Τουρκία!).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου