Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Συστατικά του κρέατος των βουβαλιών και άλλων τύπων κρεάτων
Ζώο
Πρωτεΐνες (%)
Λίπη (%)
Χοληστερόλη (mgl100gr)
Σίδηρος (%)
Θερμίδες (mgl100gr)
Βουβάλι
22-26
1,3-1,8
30-40
2
130
Στρουθοκάμηλος
22-26
2
58-68
0
97-114
Βοδινό
18-27
10-28
60-100
0,3-1,6
260-300
Κοτόπουλο
27-32
3-4
73-86
0
140-165
Αρνί Γάλακτος
26
15
92
0
241
Γαλοπούλα
28
22
99
0
323
  Στην Βουλγαρία και την Τουρκία, το κρέας των βουβάλων καταναλίσκεται νωπό ή χρησιμοποιείται στην παρασκευή παστουρμά και ενός είδους ξηρού λουκάνικου (smyadovska lukanka), καθώς και στην παρασκευή οικιακού τύπου λουκάνικων σε ανάμιξη με χοιρινό κρέας (όχι στην Τουρκία!).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου