Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Αυθεντικό Παραδοσιακό Καζάν Ντιπί με βουβαλίσιο γάλα

Kazan ntipi
Ποιος θα έλεγε όχι για ένα αυθεντικό παραδοσιακό Καζάν Ντιπί από την Πόλη.
  Είναι πολύ που δεν έχουν την δυνατότητα να βρουν πλέον ένα γευστικό παραδοσιακό Καζάν Ντιπί, μιας και
η Ελληνική αγορά έφυγε από το μονοπάτι τις παράδοσεις και ακολουθεί τα χνάρια τις βιομηχανίας με αποτέλεσμα να χάνετε ένα κομμάτι τις ιστορίας τις...
Πως προέκυψε όμως το Καζάν Ντιπί και ποια είναι η ιστορία από το πολυφημισμένο αυτό γλυκό...
  Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο Σουλτάνος ζήτησε από των υπηρέτη του Ιμάμης, να του φτιάξει ένα γλυκό. Για κακή του τύχη έκαψε το βουβαλινό γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε ¨Καζάν Ντιπί¨ δηλαδή ο πάτος του καζανιού. Έτσι έσωσε των αποκεφαλισμό ο Ιμάμης και ως σήμερα συνεχίζετε η παράδοση αυτού του γλυκού.


Πίσω λοιπόν να ξεκινήσουμε τη Συνταγή μας
 
 Υλικά:
1) 3 λίτρα Βουβαλινό Φρέσκο γάλα πλήρες ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨
2) 1 κουταλιά σούπας Βούτυρο Βουβαλινό  ¨Φάρμα Ξανθόπουλος¨
3) 600γρ. Ζάχαρη
4) 300γρ. Άμυλο Νισεστέ ή Ρυζάλευρο

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψί βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια και ρίχνουμε την ζάχαρη να απλωθεί παντού να κολλήσει με το βούτυρο. Την υπόλοιπη ζάχαρη την ξανά ρίχνουμε στο σκεύος για την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνοντας την ζάχαρη και το νισεστέ. Με ένα θερμόμετρο ελέγχουμε την θερμοκρασία να φτάσει τους 75 βαθμούς Κελσίου ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία η κρέμα μας θα πάρει μια ελαστική μορφή. Τοποθετώντας μια βρεγμένη πετσέτα στο πάγκο μας τοποθετούμε το ταψί και με μια κουτάλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα ώστε να κάνει μια λεπτή στρώσει καλύπτοντας την ζάχαρη. Δυναμώνουμε την εστία τις φωτιάς και τοποθετούμε το ταψί για να κάψουμε την κρέμα. Όταν τελειώσουμε και έχουμε κάψει όλη την επιφάνεια σου ταψιού την τοποθετούμε ξανά στην υπάρχουσα βρεγμένη πετσέτα. Έπειτα ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και το αφήνουμε να πέσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς να το σκεπάσουμε. Σε 1-2 ώρες μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο σκεπάζοντας το με μια μεμβράνη. Μετά από 12 ώρες περίπου είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να απολαύσουμε ένα αυθεντικό παραδοσιακό Καζάν Ντιπί από τα χεράκια μας.
Δείτε το σχετικό βίντεο:


ευχαριστούμε πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου