Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Ομελέτα με βουβαλίσιο καβουρμά

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική ομελέτα, η Χρύσα από τον πολυχώρο Ελώδία στην λίμνη Κερκίνη μας προτείνει…

 


Τα υλικά μας: 



Βουβαλίσιος καβουρμάς
Αλάτι
Βουβαλίσιο βούτηρο
Χωριάτικα Αυγά 
Η ετοιμασία είναι σχεδόν ίδια με μία απλή ομελέτα. Βάζουμε στην φωτιά ένα μικρό τηγάνι και ρίχνουμε ένα μικρό κομμάτι βουβαλίσιο βούτυρο για να λιώσει. Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αυγά μας τα οποία πρέπει να είναι χωριάτικα.
Εμείς σας προτείνουμε της «Φάρμας Μπεκιάρη» ωστόσο και στην Κερκίνη υπάρχουν χωριάτικα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής ,αλλά και εσείς μπορείτε βρείτε στην περιοχή σας. Προσθέτουμε απλά και λίγο αλάτι.
Μόλις το βούτυρο μας κάψει ρίχνουμε τα αυγά. Τα απλώνουμε και μετά από λίγο ρίχνουμε και τον καβουρμά τον οποίο τον τρίβουμε για να πέσει σε μικρά κομμάτια μέσα στο τηγάνι μας. Τ
ο αφήνουμε λιγάκι για να δέσει με τα αυγά και το αποσύρουμε βάζοντας το σε ένα μικρό ρηχό πιάτο.
Από ότι μας είπε η Χρύσα είναι ένας μεζές ο οποίος σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο με ένα τσιπουράκι, ούζο, ή ακόμη και κρασί.
Δείτε επίσης:

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Πολυχώρος Ελωδία, Λίμνη Κερκίνη, Σέρρες
ΣΕΦ: Χρύσα Μάρκου




ευχαριστούμε πολύ για τα γυρίσματα της εκπομπής "Ταξιδεύοντας με την κουζίνα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου