Χημική Σύσταση του γάλακτος των βουβαλιών και των
αγγελάδων
Στον
παρακάτω πίνακα δίνεται η χημική σύστασή, επί της 100, του αγελαδινού και του
βουβαλίσιου γάλατος.
Ζώο
|
Λίπος
|
Καζεϊνες
|
πρωτεΐνες
|
Λακτόζη
|
Τεφρά
|
Ολικά Στέρεα
|
Βουβάλι
|
7.64
|
3.2
|
4.36
|
4.83
|
0.8
|
17.96
|
Αγελάδα
|
3.90
|
2.8
|
3.47
|
4.75
|
0.7
|
12.83
|
Το γάλα
βουβαλιού περιέχει λιγότερο νερό, περισσότερα ολικά στερεά, λίπος και πρωτεΐνη
και ελάχιστα περισσότερη λακτόζη από το γάλα αγελάδας. Λόγω της μεγαλύτερης λιποπεριεκτικότητάς
του, 50-60% υψηλότερη από το γάλα αγελάδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου